ESDAG BUNGALOV KAMPI

Eskişehir Doğa Aktiviteleri açısından oldukça zengin bir kent.Fakat insanlar şehir merkezinden başka yeri fazla bilmemekte.Esdag olarak sportif faaliyetlerimiz çerçevesinde sosyal proje olarak, Eskişehir ve çevre illerimizde doğa yürüyüşü,kamp,bisiklet,kano,oryantring gibi etkinlikler ile hizmet vermekte. Bunun için Sarıcakaya’da kamp eğitim merkezini kendi çabamızla hayata geçirdik. Esdagbungalov olarak Yurtdışında ve çeşitli illerde edindiğimiz bilgi deneyimimizi bu mekanda paylaşma amacıyla çalışmalarımız sürmekte.

Hem eğitim hem sosyal konularda Eskişehir’de birçok projede öncülük ettiğimiz için çok mutluyuz.Gruplar Kulüpler hatta belediyeler etkinliklerimizi örnek alarak benzerlerini düzenlemekteler rotalarımızda yürümekteler bunlar özellikle doğada spor konusunda birşeyleri başarabildiğimiz anlamına gelmektedir.

Bu haftasonu hem kamp hem kanyon yürüyüşü etkinliğini içeren Esdag üyeleri ile doğada güzel bir gün geçirmek adına Sarıcakaya’da bir etkinlik düzenledik. 45 kişiye yakın katılım sağlanan etkinlikte.Katılımcılar çadır kurup yemeklerini hazırladılar.Akşam yemeği ardından Sakarya Nehri ve Bozaniç kayalıkları manzaralı ateş başında açık sinema keyfini deneyimlediler. Ertesi gün sabah erkenden temiz havanında etkisiyle uyandılar ve kahvaltılarını hazırladılar.Közde demlenen çay eşliğinde kahvaltılar yapıldıktan sonra kanyon yürüyüşü için hazırlıklar başladı.

Kanyon yürüyüşü bu mevsimde suların ve havanın soğuması nedeniyle biraz düşündürücü bir etkinlik olsada ekip macerayı sevdiği için bir sorun çıkmadan etkinliği yapmaya karar verdik.Harmankaya kanyonu yakınında yer alan Hamamlı Kanyon’da toplamda 8km süren bir yürüyüş gerçekleştirdik.Bunun içinde suda yürümek şelalelere tırmanmakta var.

Herkes çocukluğuna döndü; kanyon içerisinde yer alan havuzlar ve şelaleler hem görsel şölen oluşturdu hemde katılımcılar çocuklar gibi şendi herkes aynı yaştaymışçasına güzel vakit geçirdiler. Şehirde birbirini görse yanyana geçip giden insanlar bu tarz etkinliklerle yeni dostluklarla kardeşliklerle samimi bir ortam oluşturuyor buda toplum sağlığı açısından oldukça önemli.

Kanyonda su termal olduğu için üşümeden geçişi tamamladık sonrasında güneşte kuruduktan sonra etkinliği tamamladık.Araçlarımızla esdagbungalov’a geçip eve dönüş hazırlıklarımızı yaptıktan sonra haftasonunu tamamladık. Tüm katılımcıların yüzünden yorgunluğun yanında güzel bir hafta sonunun verdiği huzuru görmek mümkündü.Etkinliklerimiz her hafta alanında uzman yıllarını bu sporlara adamış antrenörler eşliğinde gerçekleşmeye devam etmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir