Yarışlara Girmek İçin Ne Yapmalıyım

-Öncelikle seni yolda bırakmayacak bir bisiklete sahip olmalısın.Kask,eldiven,forma sürüşünü kolaylaştıracak ekipmanlardır.Gece sürüşleri içinde lambaları unutmamak gerek.

-Bisikletin tamirinden anlamalısın tekerin patlarsa frenlerin arızalanırsa yada viteslerin atmazsa zincirin koparsa herhangi bir sorun oluşursa müdahale etmeyi öğrenmelisin.

-Aile desteği önemli yarışlara cebinden para harcayarak gidiyorsun olağan dışı klüpler destek verirse ve sponsor bulursan çok güzel olur ozaman rahatlıkla gidebilirsin.Biraz maliyetli bir spor ve bu spordan para kazanırım diye düşünüyorsan yanılıyorsun ülkemizde bu çok zor.

-Yarışlarda konaklama,ulaşım,beslenme gibi ihtiyaçların olacak bisikletinde sıkıntılar çıkacak illaki bir destek gerekli.

-İlk zamanlar çadırda da kalırım zorlukta çekerim diyorsan bu işe başlayabilirsin destek yok denecek kadar az bu branşta maalesef.

Riskleri anlattıktan sonra şimdi nasıl başlarız kısmına geçelim;

-İlk olarak Herhangi bir sağlık kurumundan spor yapabilir raporu yani sağlık raporu alıyoruz.

-2 Fotograf vesikalık

-Nüfus Kağıdı Fotokopisi

-Gençlik Spor Bakanlığı Lisans Tescil Formu (Bilgisayarda doldurup çıktı alıyoruz) BURDAN İNDİRİP DOLDURABİLİRSİNİZ TIKLAYINIZ

AŞAĞIDAKİ HARİTADAN GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNE ULAŞABİLİRSİNİZ YERİ ESKİŞEHİR YENİ ATATÜRK STADYUMUNDA.

-Tüm belgelerimizi tamamladıktan sonra 18 yaşından küçüksek velimizle beraber Gençlik Spor il Müdürlüğü Spor Servisine gidiyoruz orda sicil lisans servisinde görevli arkadaşlar size yardımcı olup lisansınızı çıkartıyorlar.

-Yetkililer Lisansınızı çıkartıp size ücretsiz olarak teslim ediyor.

-Artık Lisanslı bir sporcu oldunuz.Tebrikler

Şimdi sırada hangi yarışlara gideceğinizi belirlemek kaldı;

2019 YILI FAALİYET PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ

-Yarışlar Ulusal ve Uluslararası olarak yapılıyor.

Uluslararası bir yarışa girmek için UCI Lisansı Genç Erkek ve Elite kategorilerde gerekiyor.

-UCI Lisansınıda Bisiklet Federasyonuna lisans ücretini ödeyip dekondunu ve lisansınızın arkalı önlü fotografı ve 2 adet vesikalık fotoğrafı info@bisikletfederasyonu.gov.tr adresine göndererek alabilirsiniz.

-Kafile Listesi yarış öncesi yapmamız gereken evraklardan sadece bir tanesi. TIKLAYIP ÖRNEĞİNİ İNDİREBİLİRSİNİZ

-İl Müdürlüğü sizden bir dizi evrak isteyecek onlarıda tek tek açıklayalım.

-Yukarda Linkten verdiğim Kafile Listesini il temsilcisini bularak imzalatıyorsunuz ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü Evrak kayıt servisine veriyorsunuz.Onlar evrağınızı ayarlıyorlar ve bir iki gün sonra gidip alıyorsunuz.

-Ardından Seyehat taahhüt formunu dolduruyorsunuz onuda spor servisine bırakıyorsunuz.Yolda başınıza bişey gelirse sorumluluk almamak için sizden bu evraklar isteniyor aksi halde kafile listeniz çıkmıyor fakat illere göre değişiklik gösteriyor bu uygulamalar.Aşağıdan indirip doldurabilirsiniz.

SEYEHAT TAAHHÜT FORMU 18 YAŞINDAN BÜYÜKLER İÇİN TIKLAYINIZ

SEYEHAT TAAHHÜT FORMU 18 YAŞINDAN KÜÇÜKLER İÇİN TIKLAYINIZ

-Kafile Listeniz Valilikten onaylanıp geldikten sonra teslim aldınız ve bürokrasi maratonunda 1.aşamayı atlattınız.

AYRICA LİSANSINIZLA BİRLİKTE SPORCU KAYDINIZIDA YAPMAK İÇİN SİZLERE BİR KOLAYLIK DAHA SAĞLIYORUZ FORMU DOLDURMANIZ HALİNDE ESKİŞEHİR’DE İKAMET EDENLER İÇİN SPORCU KAYDINIZIDA YAPIYORUZ RESMİ OLARAK. TIKLAYINIZ

FEDERASYONUN SAYFASINDAN SPORCU KAYDIMIZI YAPIYORUZ

-Sporcu Kaydını yaptıktan sonra telefonunuza gelen smste giriş bilgileriniz ile Profilinizden giriş yapıp müsabakaya katılım yapıyorsunuz.

-Artık Yarış için yola çıkabilirsiniz.

-Yarış açıklamasında belirtilen tarih ve saatlerde sporcu kayıtları ve toplantı yapılır bunları kaçırmıyoruz lisansımızla birlikte hakemlere kaydımızı yaptırıyoruz ve numaralarımızı alıyoruz.

-Teknik Toplantıda yarış hakkında bilgileri alıyoruz ve parkurumuzu test edip yarış gününe hazır hale geliyoruz.

-Yarışma startı öncesi muhtemelen size feedzone yardım kartıda verirler bir arkadaşınızda size yarışta destek sağlamak için bu noktada durur kartıyla birlikte ve size yardım edebilir buda önemli bir ayrıntı.

-Yarışma startında gruplara göre start verilir yerinizi alıp startla birlikte ilk yarışınızı koşabilirsiniz. Heycanınızı ayarında tutun iyi nefes düzeni sağlayın orda olmanız bile bir ayrıcalıktır önemli olan kesinlikle sonuç değildir yarışmak bir başarıdır. Zaten onca bürokratik ve maddi engeli aşıp o yarışa gelmişiniz hedefe ulaşmışınız.

-Yarışta dikkat edilecekler kısmını ayrı olarak açıklayacağız. Başarılar dileriz.

Yazar :Gökay KONUK Kıdemli Bisiklet Antrenörü – Sporcu – Beden Eğitimi Öğretmeni

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir