Türkiye Yol Bisikleti Şampiyonası Giresun

Tabiki herzaman Dağ Bisikletine binmiyoruz temelimizde yol bisikletide var.

Uzun bir yolculuğun ardından Giresun’a ulaşabildik.Yeşil ve Denizin birleşim yerinde Karadeniz sahil yolunda ilk gün 85 ikinci günde kriteryum 16 tur x 1,5km olarak Elite Bayanlarda Eda Konuk Esbike temsilen katılım sağladı.Yarışmaya genel olarak tam manasıyla hazırlandığımız söylenemez antrenmansız olarak katılıyorduk.

İlk gün yarışlarında ana grubun arkasından 4. olarak günü kapadık.Ertesi gün yarışları için kayıtları yaparken bir baktık DNF yani yarış dışı gözüküyorduk moralimiz bozuldu hakemlere gittik hata olduğunu söyledik onlarda onayladı evet hata var dedi ve listeler tekrar gözden geçirilerek düzeltildi.Yarış öncesi biran panik olduk.Kriteryum yarışları için çipimizi aldık ve yarışa girdik.

Tüm yarış hayli çekişmeli geçti.Dağ Bisikletçisi olmasına rağmen Eda antrenmansız olmasına rağmen gayet güzel yarıştı.Son anda cm farkıyla kürsüyü kaçırması ise izleyici olarak bizleri adeta saç baş yoldurdu.Ama yarış bu heran herşey olabiliyor antrenmansız 4.olarak yarışı tamamlamasıda güzel.

Yarışma boyunca dikkatimizi çeken bir diğer konu ise Gençlikspor il müdürü Hasan Bulut’un yarışla ve yarışçılarla tektek özveriyle ilgilenmesiydi.Biz böyle bir müdür hiç görmemiştik ve gittik teşekkür ettik.Güler yüzüyle misafirperverliğiyle süperbir adam.Her ile onun gibi bir il müdürü şart herkes işini severek yapabiliyor motive oluyor tebrik ediyoruz.

Giresun’dan yüzümüz gülerek ayrıldık sezon bizim için henüz başlayamadı yarış sayılarıda azaldığı için Haziranla beraber sezonu açarız gibi düşünüyoruz.Dağ Bisikletinde bir gerileme var yol bisikletide olağan seyrinde.Ülkemiz için herşey Cumhurbaşkanlığı turu değil altyapıya amatör sporcularada destek şart fakat kimse bunu görmüyor il mdüürlükleri ve bakanlıkta destek sağlamıyor sporcuya sayı gün geçtikçe azalıyor ve başarılı yetenekler elden kayıp gidiyor.Umarız biri bu konuya el atar ve yapıda düzelme gerçekleşir yoksa yakın dönemde bisiklet sporcusu namına pek bişey kalmıyacak gibi gözüküyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir