Esbike Bisiklet Eğitimleri Sürüyor

20190212_175005

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın başlattığı Sportif Yetenek Taraması tüm ülkede devam ediyor.Seçilen öğrencilere her branş antrenörü bilgiler veriyor ve branşı sevdirmeye çalışıyor.

20190212_181108

Esbike olarak Bisiklet branşımızı bizlerde sporcularımızla beraber miniklere aktardık. Profesyonel manada bilgiye sahip olmamıza rağmen sordukları ilginç sorular bizi oldukça şaşırttı zevkli anlar yaşadık hem eğittik hem eğlendik. İlk defa iç lastikle karşılaşan minikler tekerlekle iç lastiği bağdaştıramadılar. Yol bisikletinin frenleri il dağ bisikletinin frenleri ilginç geldi. Sporcuların formalarının arkasında yer alan ceplere neler konduğu gibi ilginç soruları cevapladık.Ömründe hiç bisiklete binmemiş öğrenciler vardı umarız ilerde o öğrencilerimizde bisikletle tanışırlar devletimizin bu imkanları sağlayacağından eminiz.

20190212_181111

Tek eksiğimiz ilimizde ve ülkemizde Sağlık Bakanlığı binlerce bisiklet dağıttı bu çocuklara bisikletlerle eğitim verebilseydik (depolarda çürütmeseydik) başlarına kask takabilseydik okullarına bisikletle gidebilmelerini sağlayabilseydik ve okullardaki beden eğitimi öğretmenlerini de aramızda görebilseydik daha anlamlı ve etkili bir eğitim olurdu bunlarda projenin eksikleri. Umarız zaman içinde bu eksikler görülür ve bisiklet branşına gereken önem verilir.Kısıtlı zamanda kısıtlı imkanlarla çocuklara sadece bisikleti sevdirebildik. Umarız büyüdüklerinde daha iyi imkanlarla daha başarılı olurlar. Gözleri cıvıl bizleri dinledikleri için her bir öğrencimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu güzel eğitimlerde destek olan geleceğin şampiyonu sporcularım Emre Özkurt, Tan Sağıcı, Yusuf Ömer Erbaş, Enis Hamza ve şampiyon antrenör kardeşim Eda Konuk’a teşekkürlerimi sunuyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir