Türkiye 2018 Dağ Bisikleti Şampiyonu Eda Konuk

2017 yılında olduğu gibi bu yılda şampiyon değişmedi.Geçtiğimiz yıl 57 numarayla İstanbul Arnavutköy’de Türkiye XCE şampiyonu olan Eda Konuk bu yılda aynı numarayla Rize Güneysu’da tekrar şampiyon oldu.Numaralar tamamen tesadüf galiba şansta getiriyor.

Rize’nin yeşillikleri içerisinde yoğun nemli bir havada gerçekleşen yarışmalarda kıyasıya çekişmeler oldu.Sonuçta hakeden kazandı.Elite erkeklerde yarışan Yasin Ekici elemelerin ilk ayağında saniye farkıyla elendi.Gökay Konuk ise eleme turunu iyi dereceyle geçerek 4’lü elemelerde yarı finalde elenerek finale kalamadı.Eda’nın şampiyonluğu bize moral oldu.

Ertesi gün Handüzü Yaylasında 1850m yükseltide bulutların içinde yapılan yarışlar oldukça zorlu parkur ve hava şartlarında gerçekleşti.Sisten görüş açısı oldukça kısıt

lıydı ve hava yaz aylarında olmamıza rağmen oldukça soğuktu sporcular hava koşullarından dolayı oldukça zorlandılar.Saat:11’den itibaren  kategoriler halinde yarışmalar başladı.13’te sporcularımız Emre Özkurt Batuhan Işık ve Hamza Balaban U17 kategoride ter döktüler.Hepsinin ilk Türkiye Şampiyonası yarışı olmasından dolayı oldukça heycanlıydılar.

Sporcularımız ilk turlarda oldukça iyi konumda yer aldılar ağırlaşan parkur şartları onlarıda etkilemeye başladı ayrıca yarışma konusunda acemi ve bilinçsiz bazı il sporcuları rampaları çıkamadıkları yerlerde yolu kapadılar ve gidebilecek sporcuları engellediler yol vermediler bu her yarışta oluyor buna bir çözüm bulunmalı.

Ayrıca sporcularında düşmesine yaralanmasına neden olmaktadırlar.Bu şartlara rağmen iyi sonuçlarla yarışmayı tamamladılar.

Elite kategori startı Saat 15’te Sayın Osman Aşkın Bak (Eski Gençlik Spor Bakanı) tarafından verildi.Hava şartları dahada ağırlaştı yağmur ve çamur bisikletlerin ilerlemesini engellediği gibi yola tutunmayıda zorlaştırdı.

Sporcular son turlara doğru artan yağış oluşan dereler ve göllerle mücadele ederken dolu yağışı ve havanın iyice soğuması çoğu sporcunun titreyerek yarışı bırakmasına neden oldu.Zorlu şartlara dayanan mücadeleyi bırakmayan Yasin Ekici ve takım kaptanı Gökay Konuk yarışmayı başarıyla tamamladılar.Yarışmalar tamamlandıktan sonra hava şaka yapar gibi açıldı ve sis perdesi kalktı.Rize Handüzü yaylası hırçınlığını sporcular üstünde gösterdi.

Esbike olarak Türkiye Şampiyonluğunu Eda ile alarak sevindik ayrıca bu vesileyle tüm sporcular tecrübelerine tecrübe eklediler ve antrenman seviyelerini yarış vesilesiyle yükselttiler.Önümüzdeki yarışmalara şimdiden odaklandık.Esbike olarak çalışmalarımız hem profesyonel hemde amatör olarak devam edecek.Bisiklet branşına yeni yetenekler yeni sporcular yetiştirerek gençlere hizmetlerimiz devam edecek bizi izlemeye devam edin.

İlk gün yarışı sonunda Güneysu Katarahta Şelalesinde yarışın yorgunluğunu attık ardından Öğretmen evinde yemeklerimizi yedik ve kendimizi ertesi güne hazırladık.Handüzü yaylasında ise yarış sonrası ısınabilmek için epey çabaladık.

 

TÜM FOTOGRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir