LİSANS NEDİR, KAÇ ÇEŞİTTİR?

LİSANS NEDİR, KAÇ ÇEŞİTTİR?

Lisans, İl Müdürlüklerinden alınan ve sezon il Müdürlüklerine vize ettirilmesi zorunlu olan sporcu kimlik kartıdır. İl Müdürlükleri dışında verilen lisanslar geçersizdir ve lisans olmadan müsabakalara girmek mümkün değildir.

Lisanslar, ferdi ve kulüp lisansı olmak üzere iki şekilde alınabilir.

Aynı spor dalında ilk defa ferdi sporcu lisansı çıkaran sporcular, istedikleri zaman bir kulüp adına lisans çıkarabilirler.

Kulüp adına lisans çıkaran sporcular, kulüpten istifa ederek ferdi sporcu lisansı çıkarmak isterlerse, tescil sürelerini beklemeksizin ferdi sporcu lisansı çıkarabilirler.

Kulüp adına lisans çıkardıktan sonra ferdi sporculuğa dönen ve tekrar kulüp adına lisans çıkarmak isteyen sporcular, tescil süresini beklemek zorundadır.

LİSANS NASIL ÇIKARTILIR?

Lisans çıkarmak isteyen sporcular için gereken belgeler;

a) Nüfus cüzdanı aslı veya noterden tasdikli örneği.
b) Kulüp lisansı için 3 adet, ferdi sporcular için 2 adet fotoğraf (16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte belirtilen özelliklere uygun)

c) 18 yaşından küçükler için il veya ilçe müdürlükleri veya köylerde muhtarlıklarca tasdiklenmiş veli izin belgesi. (Veli izin belgesinin birden fazla verilmesi halinde ilk tarihi taşıyan belge geçerlidir.)
d) Sağlık izin belgesi
e) Kulüp adına lisans alacaklar için iki adet, ferdi lisans alacaklar için bir adet tescil fişi.

Belgeleri daktilo veya bilgisayar ile doldurarak bağlı bulunduğunuz İl Müdürlüğüne müracaatınız yeterli olacaktır. Lisans işlemlerinden ücret alınmamaktadır.

(LİSANS İŞLEMLERİ HAKKINDA TAM BİLGİ İÇİN KANUN & YÖNETMELİKLER BÖLÜMÜNDE ?LİSANS, TESCİL, VİZE VE TRANSFER YÖNETMELİĞİNE BAKINIZ)

TESCİL FİŞİNİ BİLGİSAYARLA DOLDURUP İLGİLİ İL MÜDÜRLÜĞÜ SPOR SERVİSİNE SAĞLIK BELGENİZ FOTOGRAFINIZ İLE BİRLİKTE GÖTÜRMENİZ GEREKMEKTEDİR.KLÜP YAZAN YERE GENÇLİK SPOR KLÜBÜ YAZABİLİRSİNİZ BRANŞADA BİSİKLET YAZINIZ

TESCİL FİŞİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir