Bisiklet

Bisiklet ?


– Kimine göre karne hediyesi olarak çocuğa alınan oyuncaktır.

– Bazılarına göre markete gitmek çarşıda işleri görmek için evin bahçesinde duran şehir içi ulaşım aracıdır.

-Kimilerine göre hafta sonu iş stresinden ve şehirden uzaklaşmak için çantaları kapıp kurtuluşa yani doğaya götüren iyi bir dosttur.

-Bazılarına göre Dünya’yı ayaklarınıza seren mucizevi bir alettir onunla tüm Dünya’yı yeniden keşfedebilirsiniz.

-Bazıları için et ve tırnak gibidir onsuz yapamazlar çoğunlukta onlar sporcudurlar ve zamanlarının büyük bir kısmını bisiklet ile geçirirler.

-Kimse ben çocukken bisiklet sevmedim diyemez herkesin mutlaka aklından geçen bir bisiklet olmuştur bu bisiklete ulaşmış yada ulaşamamış olsada hayatında mutlaka bisiklet olmuştur.Kendimize ait bisikletimiz olmasada büyüklerimize ait bisikletin ortasından ayaklarımızı atıp boyumuzdan büyük bisikletlerle gezenlerimiz vardır.Birazdaha eski orta yaşlılarımız bisikletleri ters çevirip elektrik üreten dinamo ile ışık yakmak yeni icatlar peşinde çok uğraşmışızdır.Yıllar bisiklet alanında çok şey değiştirsede iki teker aynı dönmeye devam ediyor ve arka teker herzaman ön tekeri takip etmeye devam ediyor.

-Esbike olarak 2003 yılında Eskişehir’de kurulduk ve şehrin ilk Bisiklet Topluluğu olma özelliğinin yanında Eskişehir’in ilk Dağ Bisikleti yarışlarını düzenleme ve şehirde kask takmak başta olmak üzere birçok ilke imza attık.Yüzlerce bisiklet sevdalısını organizasyonlarımızla yeni yerler öğrettik ve onlarda kendi gruplarını kurarak şehirde bir bisiklet kültürü oluşturduk.

-Bisikleti sevdiğimiz için herkese eşit hizmet götürdük ve kimseden menfaat gözetmedik tek isteğimiz şehirde herkes bisiklete binsin ve bu işi bilinçli yapsın.

-Bunları yaparken kendimizi geliştirdik Milli Takım düzeyinde sporcu olduk ülkemizi Uluslararası alanda Esbike adı ile temsil ettik.Yurtdışında yarışlarda tecrübe edindik.Edindiğimiz bilgileri yeni nesillere aktardık.Bisiklet Federasyonumuzla beraber çalışarak Kıdemli Antrenör seviyesine geldik.

-Bisiklet bizim için herşey ancak eğitim daha önemli hem spor yapıp hemde Yüksek Okulumuzu tamamladık.Oda spordan yana bir bölüm oldu ve Gökay ve Eda Konuk Beden Eğitimi ve Spor Fakültesi mezunu oldu.Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu mantığıyla hergün kendimizi yeniliyoruz.Çevremize parlak ışık verebilmek için.

-Türkiye’nin tek kötü özelliği bisiklete birkez binmiş altına bisiklet alan herkesin filozof kesilmesi ve çevresine biliyormuş gibi davranması ve sanal ortamlarda atıp tutması.Bu sorun ilerlemeleri engelliyor ve bu tarz insanlar malesef çok var.Halbuki herkesin amacı bisiklete binip güzel vakit geçirmektir bilgi yarışması yapmak değildir.

-Esbike’nin Uluslararası alanda tanınmasının ve üst düzey sporcular arasında değer görmesinin arkasında yılların verdiği emek ve özveriyle canla başla çalışılarak elde edilen yüzlerce başarı vardır.Aynı zamanda aile olgusunun tam anlamıyla yaşanmasıdır.Bir sporcu mütevazi olmaz ise yok olmaya mahkumdur felsefesiyle ilerliyoruz ve sporcularımızıda bu felsefeyle ahlaklı büyüklerini sayan topluma yararlı bireyler olmasını sağlamak için çalışıyoruz.

-Bisikletin bir çok branşı var hepsi iki teker olsada amacına göre bisikletler ayrılıyorlar.

-Bisiklet’e başlıyacak olan kişi amacını belirlemeli vaktini parasını neye göre harcıyacak bunu belirlemelidir.Şehir içinde binecekse ona göre Dağ Bisikleti yapacaksa yada Yol Bisikleti yapacaksa her birinin ayrı modellerde sayısız seçenek bulunmakta.

-Esbike olarak Atölyemiz bulunmakta size hem danışma hem bisiklet seçiminde severek yardımcı olmaktayız.İletişim bölümünden ulaşabilirsiniz.

-Esbike Eskişehir’de çok çalıştı yıllardır Belediyeler ve Resmi kurumların kapısını aşındırarak zorlayarak onlarca büyük etkinliğe imzasını attı.Türkiye’se ilkleri biz yaptık ve yüzlerce bisiklet yarışçısını tarihinde ilk kez Eskişehir’de düzenlenen yarışlarda misafir ettik.Amacımız gelişim sağlamak hiçbir maddi kazanç sağlamadan özveri ile üstüne para harcayarak sırf bu işi sevdiğimiz için onlarca etkinlik yapıldı ve halen yapılmakta.Hafta sonu Eskişehirliler şehirden uzaklaşsın sporla sağlıklarına kavuşsun diye yüzlerce gezi tur doğa yürüyüşü düzenledik.Arkamıza dönüp baktığımızda binlerce Eskişehirli ile beraber organizasyonlar yapmışız.

-Şehir merkezinde ve köy yollarında antrenman yaptığımızda kask takmış gruplaşmış bisikletçileri gördükçe mutlu oluyoruz.Kimileri bizi taklit ediyor kimileri bizim yetiştirdiğimiz bizimle etkinliklere gelenlerin oluşturduğu ve bizim götürdüğümüz yerlere etkinlikler düzenleyen kişiler kendilerine göre etkinlikler düzenliyorlar.Eskişehir’e faydalı olduğumuzu gördükçe mutlu oluyoruz.

-Resmi kurumlar kimi zaman bizi çağırıyor şehirde Bisiklet Turizmini nasıl geliştiririz neler yaparız diye yıllar geçmesine rağmen belediyeler malesef bisiklet yolları ve ulaşım ağı konusunda başarılı olamadı onlarca sunum yaptık ama hepsi toplantı salonlarında kalıyor bir adım atılamıyor.Biz üstümüze düşen görevi yapmaya devam ediyoruz ve ilerleyen yıllarda verdiğimiz projeler ile güzel şeyler olacağına inanıyoruz.Varsınlar Esbike yapmadı biz yaptık desinler.Web sitemizden bizim keşfettiğimiz rotaları kopyalayıp yeni rota bulduk desinler bu ülke hepimizin biz bulduk paylaştık ismimizi anmasınlar ama bu ülke için çalışsınlar bizim çalışmalarımızda onlara yol göstersin bu bize yeter.

-Gençlerimiz için yeni fikirler yeni düşünceler oluşturuyoruz bizimle birlikte spor yapabilsinler diye imkan sağlamaya çabalıyoruz.Gençlik ve Spor Bakanlığı Bisiklet Federasyonu ile ortak çalışmalarımız oluyor.Ne kadar çok gence ulaşıp onların spor yapmasını sağlayabilirsek o derecede faydalı oluruz düşüncesindeyiz.

-Bisiklet deyipte geçmeyin bisiklet bir ülkenin sağlık seviyesini,ekonomisini şehirlerinin havasının temiz olmasını insanların mutlu olmasını şehirlerin ülkelerin tanıtımının yanında kültürel etkileşimide sağlayan global yeşil bir mucizedir.Ülkemizin Avrupa Standartlarında Bisiklet yollarına kavuşması Bisikletin bir kültür olabilmesi için halkın bisiklete bakış açısının değişmesi gerekmekte.Trafiğe çıktığımızda üzerinde insan var diye araç içinden korna basarak yol kenarlarında sıkıştırarak hatta sinek gibi ezerek bu kültür oluşamaz bu nedenle her birey kendisi o bisikletin üzerindeymiş gibi düşünmediği sürece Belediyelerde gerekli çalışmaları yapmadığı sürece bisikletin devlet politikası haline getirilmediği ve devlet büyüklerinin bisiklete binmediği sürece bu spor kolay kolay gelişmez.

-Bizler Bisikletin gelişmesi için pedallamaya ter akıtmaya kapı kapı gezmeye sponsor aramaya devam edeceğiz.Değerimiz ve emeklerimiz elbet birgün anlaşılacak arkamızdan hoş seda bırakabilirsek ne mutlu Esbike ailesine.

-Bisiklet Çocukluğunuzdan Hayatınızın Son anına kadar sizinle ona sahip çıkın ve sevin size getirecekleri inanın sizi çok mutlu edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir