Nasıl Sporcu Olunur

Sporcu olmanın kriterleri kişiye göre değişebilir çalışma prensipleri ahlakı düzeni herşey kişinin sporculuk kalitesini oluşturur.

Esbike sporcusunda olması gereken özellikler olarak bir sınırlama bir ayrım yapmak gerekirse ;

-Sporcu ahlaklı olmalıdır.Çevresine büyüklerine saygılı olmalıdır.

-Yaşantısıyla çevresine örnek olmalıdır.

-Düzenli ve prensipli çalışmalıdır.

-Gizli saklı işler yapmamalı sinsi olmamalı dürüst ve doğru olmalıdır.

-Yediği kaba pislememelidir.Birçok sporcu yetiştirdik azcık şımardıklarında başarıya ulaştıklarında yedikleri kaba pisleyip arkamızdan söylemlerde bulunup alanında kendini profesyonel ilan ediyorlar bu bir sporcuya yakışmadığı gibi dürüst bir insanada yakışmaz.

-Verilen görevi layıkıyla yerine getirmeli sporunda başarıya ulaşmalıdır.

-Ekibine arkadaşlarına bilgilerini paylaşmalı bilmeyen varsa ona destek olmalı eğer kendide bilmiyorsa büyüklerinden yardım isteyerek kendini geliştirmelidir.

-Bisiklet tamiri bakımı ve doğada yaşam konularında organizasyon yapma hayata tutunma konularında kendini yetiştirmelidir.

-Ülkemizde spor heleki bisiklet rabet gören bir spor değil başarılı olsanızda zirveye gelsenizde çok büyük paralar kazanamazsınız bunun bilincinde olarak eğitimine sıkı sıkı sarılmalı ve belirlediği amaca eğitimle gelmelidir.Bisikletle para kazanmayı aklından çıkarmalıdır.

-Bu sporda aile desteği önemlidir bisiklet ve malzemeleri hayli pahalıdır bunları almak için özveri gereklidir bunu başaramadığı takdirde spor yapamazmı elbette yapabilir imkanlarını zorlayarak devam etmelidir gidebildiği yere kadar yapmalı başarısını yükseltmeye bakmalıdır.

-Esbike sporcusu Ahlaklı Dürüst Sporunda ve Eğitiminde Başarılı Bilgili Kültürlü Büyüklerine Saygılı Böbürlenmeyen Mütevazi devamlı Araştıran ve Üreten bir birey olmalıdır.Bunlar olduğu sürece başarıda peşinden gelecektir.Sonrasında aradığı desteği arzuladığı mevkiyi zaten kazanacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir