09.05.2010 4.Polonezköy Dağ Bisikleti Yarışı

09.05.2010 4.Polonezköy Dağ Bisikleti Yarışı


Polonezköy’ü seviyoruz İstanbul içinde olmasına rağmen doğallığı fazla bozulmayan bir yer.Polonezköy Kilise Papazı ve Eşi ile yarışlara gide gele akraba gibi olduk saolsunlar onlarda bize destek verdiler herseferinde.

Bu yarışta bir misafirimiz vardı arkadaşım Anders Ljunberg Norveç’ten yarışmalara katıldı.Daha önce görüştük ve kamp yerine kadar herşeyini ayarladık güzel bir misafirperverlik yaptığımızı düşünüyorum.Oldukça mütevazi bir kişiliğe sahip biz kampta kendi yemeğimizi kendimiz yapıyoruz oda bize katıldı bulaşıkları yıkadı sofrayı topladı.Norveç inceliğini gösterdi.

Yarışma ve parkur hakkında sorular sordu bende cevapladım Türk sporcuları sordu kendine göre strateji yapıyordu Uci puanı onun içinde önemli benim içinde ne kadar arkadaş olsakta stratejiler önemli.Yarışmada ilk üç tur arkamda beklemesini söyledim.Benim yarış tecrübem ondan çoktu ve onun kondisyonunu bilmiyordum işaret verince beni geçer devam edersin dedim ama adam sağlam çıktı işaret vermemle fişek gibi fırladı.

Türkiye’de şu güne kadar böyle güçlü bisikletçi görmemiştik hem izleyenler hem sporcular şaşkınlıkla Anders’ı izliyorlardı benim yanımdan 2 kez geçti bana her geçişinde hadi bas beraber gidelim diyordu gerçekten çok başarılı bir sporcu ve mütevazi bizden kat kat güçlü olmasına rağmen hava atıp yanımdan geçip gitmedi beni destekledi motive etti.

Spor yapmanın zevkini yaşayan bir insan.Arkasından gelen en yakın rakibine bir tur attı bu kadar süratli rampa çıkabileceğini düşünmüyordum.Yarıştan önce kimse oralı olmuyordu yarış sonunda herkes Anders ile konuşmak resim çekmek için kampımıza akın etti.Kimseyi kırmadı herkesle tektek ilgilendi.Ödül töreni ardından tekrar kampa geldik ve öğle yemeğimizi hazırladım menemen Anders ilk kez yediğini söyledi Norveç’e gidince kendisininde yapacağını söyledi.

Halen görüşürüz Norveç Milli Takım antrenörlüğüne yükseldi aktif spora devam etmedi sırt üstü düşerek omurgasından yaralandı ve spora antrenörlük kariyeri ile devam etti arasıra görüyorum yarışlara giriyor ve kürsüde yerini alıyor.Polonezköy’de Anders fırtınası koptu.Yetiştirdiği sporcularla bu fırtına dünya çapında devam ediyor Dünya şampiyonları yetiştiriyor özellikle bayan sporcuları çok iyi eğitiyor.

Bizede ufak tiyolar veriyor.İnsan şuna özeniyor ülkemizdede onların ülkesindeki destek verilse şu sporuda rahatça yapabilsek ve sporculara iş ve eğitim konularında kolaylıklar sağlansa bu devlet politikası olsa ama bizim ömrümüz bunları görmeye yetmez diye düşünüyorum.Benim yarıştaki derecem 6. Olarak yarışı tamamladım.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir