05.08.2009 Artvin Yusufeli Dağ Bisikleti Yarışı

05.08.2009 Artvin Yusufeli Dağ Bisikleti Yarışı


Artvin’in yeşillikleri meşhurdur tabi bu yeşilliklerin yanında dağları ve rampalarıda meşhur dağ bisikletçilerinin sevdiği inişlerdir elbet ama rampa çıkmadan inemezsiniz bu yarıştada bolca rampa çıktık.Zorlu yarış çıkardık.İlk gün normal xc yarış koştuk ikinci gün ise tırmanış yarışı oldu.Tırmanış yarışı diye bizim bildiğimiz dağlar gibi dağ çıkacağımızı sanıyorduk.

Rahmetli Halil Korkmaz ile rampayı tırmanırken zirveye yakın yerde giden aracı gördük ama öyle böyle değil baya yukardaydı.Hemen oracıkta karar verdik şu virajı dönünce duruyoruz ve yarış bizim için orda bitiyor gelen sporcularada finish burası diye basbas arkadan geliyor şeklinde hızlandırdık bizim oraya gelince şoka uğradılar hani finish nerde diyenler oldu basıp basıp kendini yere atanlar oldu yarışı bizle bırakanlar oldu.

Zirveye çıkanlarda avantajlıydı yaylada yeni yapılan sıcak pekmez yarış sonrası onları bekliyordu tabi biz bıraktığımız için Eda bu lezzeti tatma fırsatı buldu.Yarış sonrası kendimi Çoruh nehrinin soğuk sularına bıraktım hem bisikleti yıkadım hemde serinledim beni gören geldi rahmetli Halil,Bilal Akgül herkes sudaydı hem eğlendik hem serinledik bu anılar unutulmazlar arasında yerini aldı.

Yarışta Master kategoride yarışan Bora Tirki’nin başka bir sporcuyla karşılıklı çarpışması sonucu kolu kırıldı.Bu olaya oldukça üzüldük.

İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı da memleketi Yusufelinde gördük ve sohbet etme fırsatı yakaladık.

Kamp yerimizde meyve bahçeleri arasındaydı yarış sonrası köfte menemen ve dalından üzümler domatesler bizi bekliyordu aldığımız dopingle uzun bir yolculuk için enerjimizi topladık.

Rizeli sporcumuz Seda’nın memleketi Rize’de konaklayıp etrafı gezdikten sonra Karadeniz maceramız sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir